Psykologisk trygghet i praktiken - Verktyg för att utveckla effektiva och trygga team

Forskning har visat att när medlemmar kände sig trygga att uttrycka sina tankar och känslor utan att bli dömda, resulterade det i ett mer effektivt och produktivt team (Projekt Aristotle). I den här utbildningen blandar vi teori, forskning och praktiska exempel för att visa hur man praktiskt kan använda begreppet för att skapa en bättre arbetsmiljö och effektivare team.

Beskrivning

Definition av psykologisk trygghet (Amy Edmondson, Harvard Business School): En gemensam känsla av att det är säkert att ta risker och uttrycka sig utan att bli kritiserad, förlöjligad eller bestraffad.

Även om arbetsmiljölagstiftningen inte direkt definierar eller refererar till begreppet "psykologisk trygghet" är det klart att många av de krav och riktlinjer som finns i föreskrifterna bidrar till en arbetsmiljö där psykologisk trygghet kan odlas. Specifikt handlar det om att skapa en arbetsmiljö där medarbetarna känner sig trygga att rapportera risker, uttrycka sina åsikter och bidra till arbetsplatsens utveckling utan att frukta förlöjligande eller bestraffning.

 

Välkommen till en halvdagsutbildning där vi förklarar vad psykologisk trygghet innebär, men lägger fokus på hur man praktiskt kan använda psykologisk trygghet. Hur kan man förbättra icke fungerande team? Hur kan man skapa effektivare och produktivare team?

Innehåll

Under denna digitala heldagsutbildning får du kunskap inom följande områden:

  • Teori och forskning om vilken effekt psykologisk trygghet har för effektiva och välfungerande team.
  • Hur man kan använda psykologisk trygghet som ett verktyg för att stärka team och gruppkänsla.
  • Metoder och konkreta verktyg för att tydliggöra och stärka ett teams gemensamma uppdrag, motverka tystnadskultur, utveckla smarta arbetssätt och främja psykologisk trygghet i praktiken.
  • Verktyg och handlingsplaner för att vända utvecklingen i icke fungerande team.
Föreläsare
Anna Rosu
Anna Rosu
Leg psykolog / Organisationskonsult
Anna Rosu är legitimerad psykolog med 20 års erfarenhet av att arbeta med såväl individer samt grupper i arbetslivet. I hennes arbete som organisationskonsult ingår att stötta chefer och ledare i deras uppdrag samt att arbeta med grupper och organisationer för att skapa goda, eller i alla fall bättre, förutsättningar för arbetsmiljöarbete, samarbete, kommunikation och psykologisk trygghet. Anna handleder medarbetar- och ledningsgrupper samt utbildar, föreläser och faciliterar.
Varför läsa kursen?
  • Utveckla verksamheten
  • Få verktyg för att skapa trygga och effektiva team
  • Ta del av aktuell forskning
Ämnesområde
Chef och ledarskap
Utbildningsnivå
Bas
Pris
4 500 kr/person
Gå 5 betala för 4
Omfattning

Digital halvdagsutbildning via Zoom, 09:00-12:00.

Kurstillfällen
07 februari 2025
Digital livekurs

Vill du veta mer eller passar inte något av datumen?

Anmäl ditt intresse här för vidare information om nya kunskaper.

Kontakt
Jonas  Gustafsson
Jonas Gustafsson
Jag hjälper dig om du har några frågor om utbildningen.

Anmäl dig till utbildningen

Skapa psykologisk trygghet i teamet och öka trivsel och produktivitet.