NPF diagnoser i arbetslivet

Hur kan du som arbetsgivare skapa en arbetsplats som främjar välmående för personer med NPF diagnoser?

Beskrivning

Under den här digitala halvdagen får du bland annat ta del av forskning, strategier för att underlätta för individer med NPF-diagnoser på arbetsplatsen och konkreta tips på hur du som arbetsgivare kan göra anpassningar som underlättar vardagen för medarbetare. 

Missa inte möjligheten att ställa frågor till våra experter på detta område!

Program:

08.15-08.30 – Digital incheckning

08.30-09.30 Den perfekta projektledaren utåt – inåt en kamp om att upprätthålla struktur. 
Hur yttrar sig neuropsykiatriska tillstånd, NPF (t ex adhd och autism) för vuxna i arbetslivet? Vilka strategier & anpassningar krävs för att arbeta i linje med den senaste forskningen och kunskapen på området? Hur jobbar man bäst utifrån neuropsykiatrisk mångfald och inkludering på arbetsplatsen?  Du som chef, ledare, HR kommer här få fördjupad förståelse och ökad kunskap om hur adhd och autism kan yttra sig i vuxen ålder i allmänhet och i arbetslivet i synnerhet. Du kommer även få konkreta tips, verktyg och förslag på anpassningar som är bra för alla, men särskilt viktigt för personer med NPF på jobbet.
Martina Nelson är psykolog, författare, föreläsare och specialist i neuropsykologi samt verksamhetschef och vice VD på SMART Psykiatri

09.30-09.40  Paus

09.40-10.40 VD och NPF-diagnos – en personlig berättelse om att våga prata om sin diagnos och om förutsättningar för dialog och anpassning
Vad händer när VD:n inser att det inte bara är medarbetarna som behöver anpassningar på arbetet? Och hur vågar man prata om sin neuropsykiatriska diagnos inför styrelse, ledning och kollegor? Erika Björkholm har jobbat som chef i 20 år. För 10 år sedan insåg Erika att hon själv tillhörde spektrat. Här berättar hon om sin egen erfarenhet, vad som gjorde att hon vågade börja prata om sin diagnos, och om anpassningar.
Erika Björkholm är VD på Homsan & Happy Dagligverksamhet

10.40-10.50 Paus

10.50-11.50

Hur gör jag då? Konkreta sätt att arbeta med NPF på arbetsplatsen 
Många arbetsgivare har idag insikt om vikten av att arbeta med NPF, men upplever att de saknar verktygen som på riktigt underlättar för medarbetare med NPF såsom adhd och autism. Under sin föreläsning delar Caroline med sig av vanliga frågeställningar från arbetsgivare och ger konkreta svar och exempel på framgångsrika metoder och strategier. Hon bjuder även på fallstudier och visar på vinsterna – för individ och organisation – med att ha ett ordentligt svar på frågan ”Hur gör jag då?”. Caroline Byström är psykolog, föreläsare och specialist i neuropsykologi samt verksamhetschef på Modigo

11.50-12.00 Avslut

Föreläsare
Martina Nelson
Martina Nelson
Psykolog och författare
Martina Nelson är psykolog, författare, föreläsare och specialist i neuropsykologi. Hon arbetar som verksamhetschef och vice VD på SMART Psykiatri. Hon är en erfaren och uppskattad föreläsare och har specialiserat sig mot arbetsliv och företag. Martina är författare till Adhd på jobbet - om hjärnan, forskning och strategier, Vem hjälper den som hjälper – att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa och Svart bälte i föräldraskap – att lösa vardagen i NPF-familjer. Martina är flitigt anlitad som gäst och expert i podcasts, TV och radio.
Erika Björkholm
Erika Björkholm
VD och föreläsare
Erika Björkholm är VD på Homsan AB och Happy Daglig verksamhet AB. Hon har jobbat som chef i över 20 år, främst inom LSS-verksamheter. För 10 år sedan insåg Erika att hon själv tillhörde spektrat och hon kommer berätta om sin egen upplevelse och hur man skapar förutsättningar för att våga börja prata om det på arbetsplatsen och om anpassningar.
Caroline Byström
Caroline Byström
Psykolog och föreläsare
Caroline Byström är psykolog, föreläsare och specialist i neuropsykologi. Sedan 2018 arbetar hon som verksamhetschef på Modigo som utför utredningar och andra uppdrag kopplade till NPF på uppdrag av regioner, kommuner och arbetsgivare. Caroline har specialiserat sig mot NPF i arbetslivet. I rollen som områdesansvarig hjälper hon chefer, HR och arbetstagare med diverse frågeställningar inom NPF genom exempelvis handledning, coachning och föreläsningar.
Varför läsa kursen?
  • Skapa förutsättningar för alla medarbetare
  • Våga anställa medarbetare med NPF-diagnoser
  • Få konkreta tips!
Ämnesområde
Chef och ledarskap
Utbildningsnivå
Bas
Pris
3 500 kr/person
Gå 5 betala för 4!
Omfattning

Digital halvdag via Zoom

08:30-12:00.

Digital incheckning från 08:15.

Kurstillfällen
22 november 2024
Digital livekurs
Fullbokad!
14 mars 2025
Digital livekurs

Vill du veta mer eller passar inte något av datumen?

Anmäl ditt intresse här för vidare information om nya kunskaper.

Kontakt
Annica  Taban
Annica Taban
Utbildningsansvarig. Jag hjälper dig om du har några frågor om utbildningen.

Anmäl dig till utbildningen

NPF-diagnos i arbetslivet