Beskrivning
Vid missbruk på arbetsplatsen möts flera perspektiv, det medicinska, det sociala och det arbetsrättsliga. På senare år har forskningen kring riskbruk, missbruk, behandlingsalternativ och förebyggande utvecklats en del. Arbetsgivare har mycket att vinna på att agera tidigt, och det finns bra evidensbaserade metoder.
Samtidigt är det viktigt att ha koll på arbetsrätten, både när det handlar om det förebyggande som vad man får och inte får göra när det gäller drogtester, och när det gäller uttalade missbruk och frågor om rehabilitering, omplacering eller avslut av anställningen.
På den här unika kursdagen föreläser Ulric Hermansson, forskare och socionom växelvis med Annamaria Westregård, arbetsrättsexpert och docent i civilrätt. Föreläsarna för dialog med varandra om konkreta dilemman och det finns utrymme för deltagarnas egna dilemman och frågeställningar.
Vem riktar sig till kursen Alkohol och droger i arbetslivet - arbetsrätt och praktiska åtgärder till?
Utbildningen vänder sig i första hand till chefer och personalansvariga, fackliga företrädare, företagshälsovården, och andra som är intresserade av att hantera och förebygga problem med alkohol och droger på arbetsplatsen.