Lär dig allt om arbetsgivarens ansvar i rehabiliteringsprocessen och vad du som arbetsgivarföreträdare behöver veta för att hantera rehabiliteringsärenden på ett hållbart sätt.
Beskrivning
Rehabiliteringsprocessen är komplex med många faktorer att ta hänsyn till och ett regelverk som ofta ändras. Med den här utbildningen blir du trygg i din roll och vet vad du bör göra i varje steg.
Den här intensiva tvådagarsutbildningen går igenom hela rehabiliteringsprocessen från tidiga signaler på ohälsa, till återgång i arbete eller avslut. Under första dagens eftermiddag ligger fokus på rehabiliteringens ekonomi. Vad är det som kostar i ett sjukfall? Hur räknar man ut vilka proaktiva och förebyggande insatser som är lönsamma?
Förutom att gå igenom processen steg för steg, diskuterar vi också case och kommer in på frågor som brukar upplevas som problematiska som t.ex.
- Hur stora anpassningar är rimliga?
- Hur bemöter vi psykiska funktionsnedsättningar och NPF-diagnoser?
- Hur hanterar vi misskötsamhet, missbruk och konflikter under rehabprocessen?
Vi jobbar med en blandning av föreläsningar, casestudier och grupparbeten. Det säkerställer att utbildningen blir praktisk och verklighetsnära. Dessutom blir erfarenhetsutbyte en del av lärandet.
Vem riktar sig kursen Arbetsgivarens ansvar i rehabiliteringsprocessen till?
Kursen riktar sig framför allt till dig som arbetar med rehabiliteringsfrågor som arbetsgivarföreträdare, t.ex. inom HR eller som chef. Den kan också passa dig som jobbar med rehabilitering inom t.ex. företagshälsan, vården eller någon fackförening och som behöver få en större inblick i arbetsgivarperspektivet.