Chefens verktygslåda för att både skapa god arbetsmiljö och höga prestationer

En heldagskonferens där du får möjlighet att lyssna till olika experter som kommer att dela med sig av såväl kunskap som konkreta tips kring hur arbetsmiljöarbetet kan användas för att utveckla verksamheten.

Platser kvar Utsålt Utsålt Få platser kvar Få platser kvar

5 900 kr

Beskrivning

Välkommen till Arbetsmiljöforums nya konferens för chefer och ledare! Under en fullspäckad dag ger vi dig insikterna och verktygen du behöver för att kombinera hållbar arbetsmiljö med höga prestationer i din organisation. Du får ta del av aktuella forskningsrön, praktiska metoder och inspirerande exempel från några av Sveriges främsta experter och ledare.

Vad du får med dig:

  • Konkreta verktyg för att skapa en psykologiskt trygg arbetsplats där både individer och team kan blomstra.
  • Strategier för att balansera höga krav med medarbetarnas hälsa och välmående.
  • Fördjupad förståelse för hur du som chef kan arbeta med kommunikation, motivation och engagemang.

Omfattning

1 dag
Konferensen sker digitalt via Zoom mellan 09.00-16:00.

Datum

  • Boka direkt Boka direkt

Vill du veta mer eller passar inte något av datumen?

Anmäl ditt intresse här för vidare information om nya kunskaper.

Jag vill veta mer ›

Program

  • 09:00 - 09:15 Introduktion

    Vår moderator för dagen inleder konferensen och hälsar alla välkomna.

  • 09:15 - 10:00 Chefens egen arbetsmiljö

    Chefer har en anställning med speciella arbetsuppgifter som bland annat innefattar att representera arbetsgivaren och att ta beslut som påverkar andra människor.
    Chefens egen arbetsmiljö är en viktig förutsättning för att chefer ska ges möjlighet att utföra ett gott ledarskap. Ett gott ledarskap som skapar möjligheter för medarbetarna att kunna prestera sitt bästa och organisationen att nå sina uppsatta mål och därmed öka sitt värde.
    Alla vinner på ett gott ledarskap.
    Hur kan man jobba med chefers förutsättningar att kunna utöva ett gott ledarskap? Vem ska göra vad och hur och vad kan hända om man inte gör det? Det och lite mer får du veta under detta föredrag.

    Talare: Nina Åkervall är central samordnare för arbetsmiljöfrågor hos Ledarna och har även 25 års egen erfarenhet i rollen som chef. 

  • 10:00 - 10:45 Ledarskap över generationer: Att förstå och motivera en mångfaldig arbetsplats

    I dagens arbetsliv möts fyra generationer – var och en med sina egna värderingar och drivkrafter. I detta föredrag utforskas vad som motiverar medarbetare i olika åldrar och hur chefer kan anpassa sitt ledarskap för att skapa en arbetsplats där alla trivs och utvecklas. Vi diskuterar konkreta verktyg för att leda en mångfaldig arbetsstyrka och hur du som chef kan möta de unika förväntningarna från varje generation. Få insikter om hur du kan dra nytta av de olika styrkor som varje generation bidrar med och effektivisera ditt ledarskap i en föränderlig arbetsmiljö.

    Talare: Emil Adén är en välkänd ledare och talare inom områdena employer branding och rekrytering med stor erfarenhet just av arbetet med att attrahera och behålla talanger. 

  • 10:45 - 11:00 Paus
  • 11:00 - 11:45 Unga chefers förutsättningar- Att leda med och mot god arbetsmiljö och hälsa

    Föredraget handlar om unga chefer i privat sektor med fokus på arbetsmiljö och hälsa. En sammanfattning av resultaten från Hannas avhandlingsprojekt presenteras följt av rekommendationer som organisationer i svenskt arbetsliv kan ha nytta av för att säkerställa goda förutsättningar för unga i chefsroller.  

    Talare: Hanna Irehill är doktor i psykologi och forskare vid Umeå universitet och disputerade 2024 med en avhandling rörande unga chefers arbetsmiljö. 

  • 11:45 - 12:30 Konflikthantering i praktiken

    Många tror att konflikter är drama – men oftast handlar det bara om missade signaler och osynkade behov. Få koll på vad som egentligen pågår när det skaver, och en modell som hjälper dig ta snacket utan att fastna i sidospår.

    Talare: Jesper Wigzell, Organisationskonsult, ledarutvecklare och medlare. Jesper har lång erfarenhet inom HR, chefsstöd och coachning och utbildar chefer och HR-personal inom bland annat konflikthantering. 

  • 12:30 - 13:15 Lunch
  • 13:15 - 14:00 Psykologisk trygghet – Nyckeln till högpresterande team

    Hur skapar du team som både levererar och trivs? Svaret är psykologisk trygghet – en avgörande faktor för att medarbetare vågar dela idéer, utmana och bidra fullt ut. Forskning visar att tryggare team är mer innovativa och produktiva. I detta föredrag får du konkreta verktyg för att som ledare främja psykologisk trygghet och bygga ett engagerat och högpresterande team.

    Talare: Anna Rosu, leg. Psykolog och organisationskonsult. Anna har mångårig erfarenhet av att stötta och utbilda chefer i att skapa trygga och välfungerande team.

  • 14:00 - 14:15 Paus
  • 14:15 - 15:00 Den juridiska verktygslådan

    Som chef har man ett ansvar för arbetsmiljön, men vad innebär det rent praktiskt? Vilka regler behöver man ha koll på och vad behöver man göra i vardagen? Här får du en överblick över hur arbetsgivarens arbetsmiljöansvar ser ut och hur man konkret kan ta sig an detta som chef.

    Talare: Estelle Larsson Ekholm. Estelle arbetar som utbildare hos Arbetsmiljöforum och har mångårig erfarenhet av att leda och utveckla arbetsmiljöarbetet i såväl privata som offentliga verksamheter. 

  • Nina Åkervall

    Central samordnare för arbetsmiljöfrågor hos Ledarna

    Efter att ha arbetat som chef under ca 25 år kände jag att det var dags för nästa steg i livet; att helhjärtat få ägna mig åt att stötta chefer i sin yrkesroll. För ca tio år sedan började jag arbeta på Ledarna, Sveriges största chefsorganisation och enda fackförbund för chefer. Jag arbetar som avtalsansvarig och har även en roll som central samordnare i arbetsmiljöfrågor där jag, tillsammans med representanter från arbetsmarknadens parter tar fram utbildningar, genomför utredningar och andra projekt i syfte att öka kunskapen om arbetsmiljö – i mitt fall särskilt chefers arbetsmiljö

  • Emil Adén

    Strategisk ledare inom employer branding & HR

    Emil Adén är en erfaren ledare inom employer branding och rekrytering, med en bakgrund som HR-strateg på Trafikverket och Sverigechef på Universum. Han har uppmärksammats för sitt innovativa arbete med att attrahera och behålla talanger, bland annat genom att leda Trafikverket till flera topplaceringar i Universums rankingar över attraktiva arbetsgivare. Emil är även en eftertraktad talare och utbildare inom sitt område, och har hållit utbildningar i employer branding på Berghs School of Communication.

  • Hanna Irehill

    Dr. i psykologi vid Umeå universitet

    Hanna Irehill har en bakgrund som leg. Psykolog med mångårig yrkeserfarenhet från företagshälsa. Hon är doktor i psykologi och verksam som postdoktor vid Umeå universitet, institutionen för psykologi. Hennes forskning handlar om arbetslivets psykologi och omfattar områden såsom ledarskap, arbetsmiljö, välmående och automatisering.

  • Jesper Wigzell

    Organisationskonsult, ledarutvecklare, medlare på Starck & Partner AB

    Mångårig och bred erfarenhet ifrån personalledning, HR samt chefsstöd och coachning. Kunskaper inom organisation och gruppnivå så som utredning kring kränkande särbehandling, verksamhetsutredning och konflikthantering. Dessutom en riktig futurist och AI-expert på såväl promptning som effekter av AI i vårt framtida arbetsliv.

  • Anna Rosu

    Leg psykolog / Organisationskonsult

    Anna Rosu är legitimerad psykolog med 15 års erfarenhet av att arbeta med såväl individer samt medarbetargrupper. I hennes dagliga arbete ingår att stötta chefer och ledare i deras uppdrag samt att arbeta med grupp- och teamarbete med fokus på att skapa förutsättningar för god arbetsmiljö, gott samarbete, kommunikation och psykologisk trygghet för en effektiv grupp. Anna handleder medarbetar- och chefsgrupper samt utbildar, föreläser och faciliterar. Hon har även 20 års erfarenhet av att stötta och handleda chefer i bl.a komplexa personalärenden, misskötsamhet, stress, utbrändhet, rehab, alkohol etc.

  • Estelle Larsson Ekholm

    Arbetsmiljöspecialist

    Estelle har en doktorsexamen inom miljökemi och har även mångårig erfarenhet av att bedriva och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet från såväl industri som offentlig verksamhet. Hon har också arbetat som konsult inom arbetsmiljöområdet. Hennes specialistområde är den svenska arbetsmiljölagstiftningen och dess omsättning i praktiken samt kemiska arbetsmiljörisker och hon har lång erfarenhet av att utveckla och leda arbetsmiljöutbildningar där hon förmedlar sin kunskap på ett både pedagogiskt och engagerande sätt.

Anmäl dig till
kr
,
  • ,
Lägg till deltagare
Deltagare {{$index+1}}
Lägg till deltagare
Epost adress måste anges och varje delatagare måste ha en unik adress
Lägg i varukorg

Relaterade utbildningar


Lägger till i kundvagnen

  • x