Föreläsaren
Docent i arbetsmiljörätt Maria Steinberg, föreläsare på kursen Arbetsmiljörätt 15 högskolepoäng.
Maria Steinberg är en mycket uppskattad föreläsare! Hon får alltid högsta betyg på våra utvärderingar.
”Få en omfattande överblick i arbetsmiljörätt!”
Varför ska man gå kursen?
Den gör deltagarna bättre rustade att möta arbetet med arbetsmiljöfrågorna. Dessutom får man genom ökad kompetens bättre gehör i arbetsgruppen. Kursen ger förutom nya insikter ökad status åt arbetsmiljöarbetet. Kunskaperna gagnar både arbetsplatsen och den enskilda kursdeltagaren.
Vem tycker du ska gå kursen?
HR-personal och förtroendevalda (fack och skyddsombud) är en klockren målgrupp. Många mycket erfarna huvudskyddsombud och regionala skyddsombud med stor kunskap har ofta bekräftat att de har stor nytta av fördjupning i ämnet. HR-specialister och ansvariga kan ofta mycket arbetsrätt, men betydligt mindre arbetsmiljörätt och har därför direkt nytta av kursen.
Kursen ger ju 15 högskolepoäng. Men det är viktigt att poängtera att alla är välkomna – oavsett tidigare utbildning. Det handlar om personalchefer, arbetsmiljöingenjörer, huvudskyddsombud, ombudsmän, anställda på myndigheter.
Till kursen brukar det komma deltagare från såväl arbetsgivar- som arbetstagarsidan, offentlig som privat sektor, kvinnor som män. Det brukar ge en bra blandning!
Vad är unikt med kursen?
Alla deltagare är ute i arbetslivet, samtalen blir därför mycket relevanta, intressanta och dynamiska. Frågorna kommer direkt och konkret att djupare beröra arbetslivets utmaningar.
Här möts olika befattningar och branscher samt offentlig förvaltning. Det är unikt att representanter för arbetstagare och arbetsgivarsidan möts i ett gemensamt samtal om arbetsmiljön och de regler som gäller. Det är helt enkelt en dynamisk kurs som många har stor praktisk nytta av. Dessutom medverkar flera ansedda experter.
Vad kommer deltagarna förhoppningsvis ha lärt sig efter kursen?
– Mycket om arbetsmiljörätt! Vad ett arbetsmiljöbrott är, hur reglerna ser ut vid arbetsskada och rehabilitering, hur arbetstidslagen ser ut och traditionell arbetsrätt. Vi har samlat flera av Sveriges experter som kursföreläsare.
Hur brukar upplägget på kursen vara?
– Kursen är upplagd på åtta utbildningstillfällen och en träff för examination. Examinationen är antingen en uppsats eller muntlig tentamen.
Deltagare
Sari Rosenström, Ergonom, Volvo Personvagnar
En mycket intressant utbildning som ger många konkreta verktyg och intressanta diskussioner. Det har varit högt till tak och jag gillar verkligen innehållet och bredden på kursen! Maria Steinberg får det att låta roligt och lätt. Hon känns inte som en paragrafryttare – trots att hon är så kunnig.
Rebecka Bohlin, Frilansjournalist, författare, Bit inte ihop!, Egen företagare
Maria är verkligen insatt och intresserad av ämnet! Jag gillar att kursen tränger in på djupet av juridiken när det kommer till arbetsmiljöfrågor och det är inspirerande att utbildningen lockat så många olika kursdeltagare med olika ingångar till frågan. Det är personer från fack- och arbetsgivarhåll, från det offentliga och det privata, från alla typer av yrkesgrupper och från alla delar av landet. Det gör att det blir riktigt många intressanta diskussioner och som kursdeltagare bygger man upp ett nätverk.